ADMİN
Site Yöneticisi
Yaş : 31
Kayıt tarihi : 27/09/08
Mesaj Sayısı : 678
Nerden : İstanbuL/Güne$Li
|
Konu: puf böregi Cuma Ekim 31, 2008 3:44 pm |
|
|
4 su bardağı un 2 kaşık margarin * 1 Yumurta * 2 kaşık yoğurt * 1,5 çay kaşığı tuz * Yarım kalıp beyaz peynir * Maydanoz ve dereotu * 2 bardak ayçiçek veya zeytinyağ(Kızartmak için)
Yapılışı: PUF BÖREĞİ :
YAPILIŞI :
1— Un elenir,ortasına yoğurt,yumurta,tuz yarım bardak kadar su konup yoğrulur.Özleştirilip 15 parçaya bölünür.Yaş bez altında dinlendirilir. 2— Her parça 10 cm2 açılıp aralan margarinle yağlnır.(Az erimiş yağ karıştırarak kremgibi beyazlatılacak.) 3— 5 hamur üst üste konur ve üç grup yapılır.(En üstler yağlanmaz.) 4— Her parça 2 mm inceliğinde açılır.Peynir maydanoz karışımı küme küme konup üzeri hamurla kapatılır.Kapakla kapatılır 5— Kızgın yağda hafif hafif sallayarak kızartılır. Kağıt üzerine çıkarılır.(Fazla yağı alması için.)
3T : Başka bir tertip :
Tencereye 1 yumurtayı tepesinden delip akıtınız. Aynı yumurta kabuğu ile,2 yumurta dolusu su,2 yumurta dolusu zeytinyağ margarin karışımı,1 yumurta dolusu sirke,1 tutam tuz ve aldığı kadar un ile orta yumuşaklıkta bir hamur yapınız 40 parçaya ayırıp 5-6 cm çapında açınız.Peynirli iç koyup kapatarak yağda kızartınız.(Aynı hamur tuzsuz hazırlanıp,parçaların içine,ceviz,şeker, tarçın karışımı koyarak kızartıldıktan sonra pudra şekerle bulanabilir. |
|