ADMİN
Site Yöneticisi
Yaş : 31
Kayıt tarihi : 27/09/08
Mesaj Sayısı : 678
Nerden : İstanbuL/Güne$Li
|
Konu: zeytin yaglı kabak dolması Cuma Ekim 31, 2008 3:46 pm |
|
|
6 Adet orta boy kabak 12 Çorba kaşığı zeytinyağı 1 Çay kaşığı şeker Yeteri kadar tuz İç Malzemesi için : 50 gr pirinç 200 gr soğan (piyazlık doğranmış) 1 Çay kaşığı çam fıstığı 1 Çay kaşığı kuş üzümü 1 Çay kaşığı yenibahar 1 Çay kaşığı karabiber 1 Çay kaşığı şeker 2 Çay kaşığı nane Yeteri kadar tuz Hazırlanışı Kabakları kazıyıp yıkayın. Kabakların etli kısmını keskin bir bıçak veya oyucak yardımıyla oyun. Pirinci ayıklayıp güzelce yıkayın. Soğanları rendeledikten sonra fıstık ve zeytinyağı ile kavurun. Pirinci de ekleyip birkaç kere çevirin. 2 su bardağı sıcak su koyup orta ateşte suyunu çekene dek pişirin. Yarım saat kadar tencerenin üzerini örterek buharı ile demlendirin. İçine nane, üzüm, yenibahar, karabiber, şeker ve tuzu koyarak karıştırın. Hazırladığınız harcı kabakların içine doldurun. Kabakları tencereye yerleştirip yağ, tuz, şeker ve su ile orta hararetli ateşte 30 dakika pişirin. |
|